Gündem
  • 3.5.2007 00:05

VE KOMİSYON YENİ SEÇİM TARİHİNİ BELİRLEDİ

ANKARA - TBMM Anayasa Komisyonu, genel seçimin 22 Temmuz 2007'de yapılmasını benimsedi.
     AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu'nun başkanlığında toplanan Komisyonda, AK Parti Grup başkanvekilleri ve bazı AK Parti'li milletvekilleri tarafından genel seçimin 4 Kasım 2007'den 24 Haziran 2007'ye alınmasına ilişkin verilen seçim önergesi görüşüldü.
     Söz alan önerge sahiplerinden AK Parti Grup Başkanvekili Salih Kapusuz, bütün siyasi partilerin ve sivil toplum örgütlerinin erken seçim istediğini, iktidar partisi olarak bu talepleri boşta bırakmamak için önerge verdiklerini söyledi. Parlamentonun Haziran sonu itibariyle tatile gireceğini, bu açıdan da seçimin bir erken seçim olmayacağını anlatan Kapusuz, seçimin bir an önce yapılmasının, milletin ve Parlamentonun hayrına olacağını kaydetti.
     Adalet Bakanı Cemil Çiçek de çok partili hayata geçildikten sonra seçimlerin başarılı bir şekilde gerçekleştirildiğini, ülkenin içinde bulunduğu duruma göre bugün de seçim yapma zorunluluğu olduğunu ifade etti.
    
     -YSK, TAKVİMİ AÇIKLADI-
    
     Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Muammer Aydın, 22 Temmuzda seçim yapabileceklerine ilişkin belirledikleri takvimi açıkladı.
    
    
     -22 TEMMUZ-
    
     Tekrar söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Kapusuz, YSK Başkanı Aydın'ın açıkladığı takvimin olabileceğini, 22 Temmuzda seçim yapılmasını kabul edebileceklerini söyledi.
     Adalet Bakanı Çiçek de 24 Haziran tarihinin, geçmiş uygulamalar dikkate alınarak getirildiğini, bir ısrar içinde olmadıklarını söyledi. Seçimin mümkün olduğu kadar erken yapılmasını istediklerini, ancak bunun fiilen ve hukuken de mümkün olması gerektiğini belirten Çiçek, ''Seçimin tartışmalı olmasını istemeyiz. 22 Temmuz, bizim için de kabuldür. Hayırlı olsun'' diye konuştu.
     Anavatan Partisi Grup Başkanvekili Süleyman Sarıbaş da 22 Temmuzun olabileceğini ifade etti.
     Daha sonra, seçim önergesi değişiklikle benimsenerek, genel seçimin 22 Temmuz 2007'ye alınması kabul edildi.
     Ak Parti Grup Başkanvekili Kapusuz, seçim önergesinin yarın TBMM Genel Kurulunda ele alınacağını söyledi.
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 19:34

İLGİLİ HABERLER