Sağlık
  • 29.1.2007 16:33

İŞTE MUCİZE ZAYIFLAMANIN SIRRI

İzmir'de aç kalmadan 8 ayda 66 kilo veren ve verdiği kilolarla gündeme gelen Hadiye Eşiktaş'ın doktoru İç Hastalıkları Uzmanı Çimen Karcı, yöntemin kalori hesabından çok bir zamanlama programına dayandığını söyledi.


Özel Diamed Dahiliye Dal Merkezi'nde görev yapan Dr. Çimen Karcı, bu formülün şimdiye dek birçok hastada uygulandığını ve başarıya ulaştığını belirtti. Şimdiye dek bu tedaviyle obez hastalarının 15 ile 24 arasında kilo vermeyi başardıklarını ifade eden Dr. Karcı, "Hadiye hanımın 66 kilo vermiş olması elbette dikkat çekti, ancak bu zaten şimdiye dek uyguladığımız bir yöntemdi" dedi.


Bugüne kadar zayıflamak isteyenler için verilen diyet programlarında insülin direncinin rutin olarak takip edilmediğini belirten Dr. Karcı, sadece obezitede değil yüksek tansiyon, kalp ve damar tıkanıklıklarında da bunun yararlı olduğunu söyledi. 66 kilo vermeyi başaran Hadiye Eşiktaş'ın insülin direncinin hesaplanmasının ardından tedavinin buna göre yapıldığını kaydeden Karcı, böylelikle sadece kilo değil, tansiyon sorununu da ortadan kaldırdıklarını söyledi. İnsülin direncinin saptanmasının ardından hastaya az insülin salgılatacak gıdalardan oluşan bir diyet programı verildiğini ifade eden Çimen Karcı, "Amacımız sadece estetik açıdan kilo verdirmek değil. Obezitenin yanı sıra diyabet, yüksek tansiyon gibi sorunları da ortadan kaldırmak son derece önemli" diye konuştu.


Bu yöntemde kalori hesaplarından ziyade zamanlamanın daha önemli olduğunu vurgulayan Dr. Karcı, "Benim için önemli olan ne yediğinizden ziyade ne zaman yediğinizdir" dedi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 22:31

İLGİLİ HABERLER